Публикации

Чай за диабет „Знахария“

чай за диабет

чай за диабетДойде време да споделя и своя чай за диабет, който разработвам и успешно прилагам в продължение на година и половина. Положителната обратна връзка от клиентите ми даде уверението, че комбинацията от изброените билки е действително успешна и дава много бързи резултати в лечението на диабет, както и поддържането на кръвната захар в референтните  и стойности. Искам да отбележа, че чай за диабет „Знахария” е изключително подходящ в комбинацията с таблетки Горчив пъпеш или Гурмар – билки доказали своя ефект в световен мащаб в борбата с диабета.

Та нека обърнем внимание сега на онези билки, които случват най – успешният чай за диабет в нашата практика. Имайте в предвид, че в Знахария основното, което е застъпено е правилната комбинация на билките, подбираме ги прецизно вслушвайки се в ритъма на земята, наблюдаваме билките в тяхното естествено диво състояние, коя с коя вирее…повярвайте в това има много информация. В нашият чай за диабет „Знахария” първо място заема…

  1.  Бобови шушулки:

Възможно е да се учудите, но  шушулката на боба има много лечебни качества. Изключително ценени от старите  народни лечители, но и от медицинската наука,  субстанциите в тях могат да въздействат върху стойностите на кръвната захар и това отдавна е доказано от множество проучвания в областта. Освен това въпросните бобени шушулки са добър диуретик – съдържат аргинин и флавони, които  имат сериозно отношение при лечение на отоци, при бъбречно-каменна болест, възпаление на бъбреците и пикочния мехур, при ишиас, ревматизъм и подагра. Една от най-уважаваните от мен билки когато става дума за очистване на лимфата, диабет и подагра.

     2.  Жаблек:

Друга основна билка при лечение на диабет. Намалява нивата на кръвна захар и това се дължи на алкалоида галегин, който се съдържа в него. В народната  медицина жаблека се използва  при лечение на бъбреците, пикочният мехур, стимулиране на кърмата и др.

    3.  Черница лист:

Черничевите листа навлизат все повече и повече в съвременната практика на здравословното хранене и палео диетите. Нейните лечебни качества са несравними. В народната медицина отдавна е известна с пикочогонното си, хипогликемично и седативното  действие. Хипогликемичният ефект, най – вероятно се дължи на витамин Б2, който улеснява фиксирането на гликозида в тъканите. Което я прави идеална при лечение на запек особено при деца,при лека форма на диабет и хормонални проблеми.

   4.  Царевична коса: Това е другото средство познато от най – дълбока древност, което народните лечители са използвали за изчистване на организма. За свойствата на царевичната коса е изписано толкова много. Запарката от царевична коса се употребява срещу отоци, чернодробни заболявания, захарен диабет и атеросклероза. Тя се прилага като кръвоспиращо средство срещу кръвотечения с различни причини, тъй като съдържа витамин К, което е много важен момент в профилактиката и лечението на диабета имайки в предвид, че страдащите често имат проблем с незарастващи  рани.

    5.  Глухарче корен:

Билката за всичко, чудодейният корен или корена чудо. Изключително застъпен в моята практика. Задължително участва в моя чай за диабет, тъй като подсилва действието на останалите билки и подпомага всички органи в борбата с диабета.

    6  .Семе от метла:

Самото име говори само за себе си. Семето, което почиства. Използва се при заболявания на черния дроб и цироза – за прочистване и детоксикация; при диабет, обща отпадналост, атония на червата. Семената не съдържат глутен  и са задължителни в комбинация с др. билки при лечение на  диабет, псориазис и лошо храносмилане, тъй като имат уникалната способност да изчистват. При болните от диабет това може да се създаде условия за лесна деуреза и чиста кръвна лимфа, което е от изключително значение.чай за диабет

Котешка стъпка: Да…вярно е, тази билка няма аналог. Отваряйки старите знахарски тефтери, то тази билка е на почетно място. Днес, качествата на тази билка са обект на много сериозни и задълбочени проучвания. Тя присъства в нашият чай за диабет именно заради концепцията на самият чай…част от билките са с действие насочено към самият инсулинов рецептор в клетката и понижаващи кръвната захар, а другата част са определени за цялостно очистване и поддържане на всички системи в човешкият организъм, тъй като диабета е болест, която засяга целият организъм и е невъзможно да имаме „локален” подход в случая, а цялостен такъв.

 

Начин на приготвяне и консумация:

Две с.л.от билковата смес завират за 5мин. в 600мл.вода, оставя се да престои до изстиване, прецежда се и се изпива за деня, на гладно, поне на два пъти