Публикации

Пет предимства на лечението с билки

билки

билкиВсе повече хора са уморени от приемането на лекарства с рецепта, тъй като повечето от тях са много скъпи и могат да доведат до лоши странични ефекти. Алтернатива е използването на природни средства за лечение на заболяването. Защо? Една от основните причини е че тези продукти са направени от билкови растения, имат по-ниска цена и лесно могат да бъдат намерени. Тази статия ще ви запознае с пет основни предимства на билколечението и ще ви помогне да разберете защо мнозина днес прибягват до природосъобразните методи на лечение и в същото време са доволни от резултатите от такова лечение.

  1. Лечение и възстановяване на тялото по естествен път. Повечето лекарства с рецепта са синтетични и съдържат вещества, които могат да бъдат много вредни за тялото. Те понякога оказват отрицателно въздействие върху функционирането на различните системи на организма, а някои пациенти започват да страдат от тежки алергии, затруднено дишане и други странични ефекти. При естественото лечение организма сам се бори с болестта и  общото здравословно състояние се подобрява, без да се натоварва организма с химикали.
  2. Естествените методи на лечение са свързани с древната медицинска практика. Още през древността в Египет, Китай и Индия са използвали медитация, различни обреди, акупунктура, лекарства направени от растения и вещества. За това свидетелстват рисунки, стенописи и пергаменти, в които са описани подробно рецептите и начина на лечение. За да проверят ефективността им учените са  изпробвали част от рецептите и доказали техните лечебни свойства. Повечето съвременни методи за възстановяване на здравето идват от древните практики с много малки промени.
  3. Съставките на природните лекарства са около нас. Основните съставки можем да намерим в билките, органичните растения, а също и някои плодове и зеленчуци. Някои от тях може да се използват за лечение в сурово състояние, а други трябва да се обработят и смесят с етерични масла и да се използват след това или след известно време. Това, че могат лесно да бъдат намерени и използвани ги прави достъпни за всеки.билки
  4. Те са част от здравословния начин на живот. За тези, които държат да практикуват здравословен начин на живот природолечението е отличен избор. Наред с редовните физически упражнения, употребата на здравословна храна с намалено ниво на мазнини, ограничаването на употребата на алкохол, използването на билки ще прочисти организма от токсини и жизнения ви тонус ще е във възход.  По този начин можете напълно да изпитате ползите от естествените средства за защита.
  5. Достъпна цена. Цените на лекарствата, отпуснати с рецепта се повишават непрекъснато и най-вече на тези, които са за лечението на болестите върлуващи в момента. Както по-горе бе отбелязано, билковите лекарства могат лесно да бъдат подготвени у дома, като разходите са малки, а за тези които нямат опит и време могат да се купят готови на достъпни цени.

Ваше е правото да решите как ще се лекувате. Не трябва да се забравя, че лечението  с билки няма да премахне болестта като с магия и не е подходящо за лечение на всички заболявания, особено ако са в изострена форма, животозастрашаващи.  За всяко заболяване и алтернативното му лечение е добре да се допитате до лекуващия ви лекар. Все повече лични лекари избягват лечението да започне със силни медикаменти, поради страничните ефекти които причиняват.         Трябва да си припомним, че на пръв поглед безобидни, билките са лекарства. При избора и прилагането на билки, трябва да внимавате. С помощта на алтернативната медицина можете да укрепите тялото си, да възстановите здравето си и в същото време да си навредите.

 

Подобни публикации