Публикации

Пъстра Баухиния за ефективно лечение на простата

 

БаухинияБроят на хората, страдащи от заболявания на простата са нараснали двойно в сравнение с миналия век. Най-застрашени са мъжете, навършили 60 години. Съвременната медицина търси начини да се справи с проблема, но за момента, природата се е утвърдила като най-добрият лечител.

Билката, която участва активно в лечението в този вид заболявания е Пъстрата Баухиния (Bauhinia variegata), наричана още Орхидеено дърво (Orchid tree).

Произход и характеристики на Пъстрата Баухиния

Пъстрата Баухиния е цъфтящо растение, чиято родина е Южна Азия. Среща се в Индия, Южен Китай, Бирма, Непал, Пакистан и Шри Ланка.

Представлява широколистно, малко до средно голямо дърво, което не е издръжливо на студ. Най-ниската температура, на която може да съществува е 15 градуса. Листата на Баухинията са дълги и широки, които наподобяват формата на човешкия орган, който основно лекуват – простата. Цветовете са ярки, розови или бели на цвят. Плодът е тип шушулка, съдържа семена и е с дължина 15-30 сантиметра.

Лечение на простата

Приложение на Пъстрата Баухиния

От Пъстрата Баухиния за лечебни цели се използват нейните пъпки, листа, кора и корени.

В древната индийска система за холистична и природна медицина – Аюрведа, Пъстрата баухиния се използва при възпаления и подуване на меките тъкани. Именно това я прави ключова при лечението на заболявания на простатата.

Намира приложение и дава много добри резултати също при лечение на типични женски болести, като миома и поли-кистозни яйчници.

Помага при разширени вени и заболяване на щитовидната жлеза.

Използва се за лечение и на противовъзпалителни, антибактериални, противоязвени, слабителни и др. болестни процеси.

При проблеми с храносмилането се приемат корените и пъпките на на Баухинията.

Стъблото и кората на Орхидееното дърво имат терапевтично действие при лечение на диабетни състояния.

Листата помагат на хора, които имат проблеми с отделителната система – основно при запек. Също така помага и при хемороиди.

Трябва да се отбележи, че кората на Пъстрата баухиния се използва като средство против ракови заболявания, включително и такива на простатата.

Най-важното, което трябва да се запомни за Пъстрата Баухиния е, че тази билка е незаменим помощник при справяне на болести, свързани с простатата – уголемяване, подуване, трудно уриниране, възпаление и др. Всички тези състояния изискват незабавното прилагане на ефективно лечение и подходящи билки.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Подобни публикации